زمان دوام خطا
حالتهای مختلف
بارگذاری
۰٫۱۲ sec
۰٫۱۱sec
۰٫۰۹ sec
۰٫۰۷ sec
ناپایدار
یک نوسان پایدار
یک نوسان پایدار
دو نوسان پایدار
حالت اول P=0.9
ناپایدار
ناپایدار
ناپایدار
یک نوسان پایدار
حالت دوم P=1.5
دو نوسان پایدار
دو نوسان پایدار
سه نوسان پایدار
سه نوسان پایدار
حالت سوم P=0.8
فصل پنجم
پارامترهای ماشین سنکرون
مقدمه
همانطور که در قسمتهای قبل دیده شد، اندوکتانس و مقاومتهای استاتور و روتور بهصورت پارامتر ظاهر میشوند. این پارامترها موسوم به پارامترهای اصلی یا اساسی ماشین هستند و به صورت اجزای مدارهای معادل دو محور d و q مطابق شکل زیر قابل مشاهده هستند. هرچند که این پارامترها به طور کامل مشخصه های ماشین را بیان میکند اما آنها را نمی توان از عکس العمل های قابل اندازه گیری ماشین بدست آورد. از این رو، روش سنتی در تعیین اطلاعات ماشین این است که آنها را برحسب پارامتر هایی بیان کنیم که از رفتار قابل مشاهده ی ماشین در پایانه های آن و در تحت حالتهای مناسب آزمایش قابل اندازه گیری باشد[۹].
شکل: ۵-۱: مدار معادل دو محوری ماشین سنکرون
پارامتر های عملیاتی ماشین سنکرون
روش مناسب در تعیین مشخصه های الکتریکی ماشین بر حسب پارامتر های عملیاتی آن که کمیت های آرمیچر و تحریک را به هم مربوط می سازد قابل بیان است. با مراجعه به شکل۵-۱ارتباط بین تغییرات در مقادیر کمیت های پایانه ی ماشین را می توان به صورت زیر بیان نمود[۱۰].
۵-۲ شکل: ۳ پارامتر های عملیاتی ماشین سنکرون
که در آن G(s) تابع تبدیل استاتور به تحریک، Ld(s) اندوکتانس عملیاتی محور d و Lq(s) اندوکتانس عملیاتی محور q است. در مطالعات فوق s عملگر لاپلاس و ∆ نشان دهنده ی تغییرات مقادیر است. معادلات برای هر تعداد مدار روتور صدق می کند.در حقیقت، پارک در مقاله ی اولیه خود [۱۱]معادلات شار استاتور را بدون مشخص کردن تعداد مدار های روتور بیان نمود. در شکل عملیاتی معادلات روتور را می توان از طریق محاسبات طراحی یا آسانتر از آزمایشات پاسخ فرکانسی بدست آورد[۱۲]. زمانی که تعداد محدودی مدار برای روتور فرض شود، می توان پارامتر های عملیاتی را به صورت نسبت دو چند جمله ای بر حسب s بیان نمود. درجه ی چند جمله ای های صورت و مخرج مربوط به Lq(s) و Ld(s) برابر با تعداد مدار فرض شده برای روتور در محور های مربوطه است.G(s)دارای مخرجی مشابه Ld(s)است اما صورت آن یک درجا کمتر از درجه ی مخرج است. در این قسمت، هدف این است که پارامتر های عملیاتی مدل نشان داده شده در مدار های معادل شکل را بدست آوریم. این مدل معمولا برای مطالعات پایداری کفایت می کند. مشخصه های روتور به کمک سیم پیچ تحریک و یک سیم پیچ میرا کننده در محور طولی و دو سیم پیچ میرا کننده در محور عرضی بیان میشود. فرض میشود اندوکتانس های متقابل LfldوLadمساوی هستند. این موضوع باعث میشود که تمام اندوکتانس های متقابل محور d مساوی شوند. با تساوی اندوکتانس های متقابل معادلات شار دور محور d در شکل عملیاتی به صورت زیر است: