Cronbach’s Alpha
N of Items
.۷۲۴
۱۹
ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده در این پژوهش، در یک مطالعه مقدماتی با توزیع ۱۵ پرسشنامه ۴/۷۲ به دست آمد.
۳-۸- روش تجزیه و تحلیل دادهها
در این پژوهش جهت بررسی و توصیف ویژگیهای عمومی پاسخدهندگان از روش های آمار توصیفی مانند جداول توزیع فراوانی، درصد فراوانی، درصد فراوانی تجمعی و میانگین استفاده شده است. هر یک از روش های آماری استنباطی مورد استفاده نیز در زیر به اختصار توضیح داده شدهاند. لازم به ذکر است تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده با بهره گرفتن از نرم افزار آماری SPSS صورت گرفته است.
۳-۸-۱) آزمونt تک نمونه ای[۸۷] : جهت بررسی فرضیههای پژوهش و تحلیل سوالات تخصصی مربوط به آنها از این آزمون استفاده شده است.
۳-۸-۲) آزمون t برای دو نمونه مستقل[۸۸] : از آزمون t برای دو نمونه مستقل به منظور بررسی معنی دار بودن تفاوت میانگین نمره نظرات پاسخ دهندگان بر اساس جنسیت و وضعیت استخدامی در خصوص هر یک از فرضیه های پژوهش استفاده شده است.
۳-۸-۳) آزمون تحلیل واریانس تک عاملی[۸۹] : از این آزمون به منظور بررسی معنی دار بودن تفاوت میانگین نمره نظرات پاسخ دهندگان بر اساس سن، تحصیلات و مرتبه سازمانی در خصوص هر یک از فرضیه های پژوهش استفاده شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
هدف اساسی از تجزیه و تحلیل دادهها، بررسی دقیق پدیدهها و روابط بین متغیرهای موضوع تحقیق است. به کارگیری ابزار مختلف در تجزیه و تحلیل نیز میتواند در دقت کار روش تجزیه و تحلیل مؤثر باشد. انتخاب روش و ابزار از اهمیت ویژهای برخوردار است و نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل، به طور کامل به روشها و ابزار بستگی دارد. (عزّتی،۱۳۸۶ : ۷۴)
در این فصل به تجزیه و تحلیل یافتههای حاصل از پرسشنامه در دو سطح توصیفی و استنباطی پرداخته خواهد شد. در ابتدا از شاخصهای آمار توصیفی مانند فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار برای بررسی و تجزیهوتحلیل اطلاعات مربوط به ویژگیهای عمومی پاسخگویان استفاده شده است و سپس شاخص های آمار استنباطی مورد استفاده قرار گرفته شده است. برای آزمون فرضیههای تحقیق از آزمون t تکنمونه استفاده شده است. در نهایت جهت تحلیل دیدگاه پاسخگویان بر اساس جنسیت از آزمون t مستقل دو نمونهای استفاده شده است. برای تحلیل دیدگاه پاسخگویان بر اساس میزان تحصیلات، درآمد و سن از آزمون تحلیل واریانس استفاده شده است.
۴-۲- تجزیهوتحلیل اطلاعات مربوط به ویژگیهای عمومی پاسخگویان
در این قسمت به توصیف دادههای مربوط به ویژگیهای عمومی پاسخگویان یعنی جنسیت، سن، میزان تحصیلات و درآمد پرداخته شده است.
۴-۲-۱- جنسیت: ۴۹ نفر از کل پاسخگویان زن بودهاند که ۷/۶۲ درصد پاسخگویان را تشکیل دادهاند و ۳/۳۷ درصد پاسخگویان مرد میباشند.
جدول ۴-۱- توزیع فراوانی پاسخ دهندگان براساس جنسیت
درصد فراوانی تجمعی
درصد
فراوانی
جنسیت
۳/۳۷
۳/۳۷
۴۱
مرد
۱۰۰
۷/۶۲
۴۹
زن
۱۰۰
۱۱۰
کل