-
- افزودن سرویسی جهت همکاری با خودرو سازان خارجی
برند ایران خودرو برای ماندگاری، باید جهانی شوند. برای رسیدن به چنین جایگاهی، انجام پروژه های مشترک و همکاری های استراتژیک با خودروسازان بزرگ جهانی نظیر مرسدس بنز، پژو، رنو و سوزوکی را در دستور کار قرار داد. یکی از مشکلات موجود ارتباط با خودرو سازان دیگر می باشد که با توجه به سرویس گرا بودن سرویس مورد نظر تعامل با خودرو سازان دیگر به راحتی امکان پذیر است. در این راستا می توان سرویسی را با هدف همکاری با خودرو سازان خارجی در طراحی سیستم مورد نظر لحاظ کنیم.
شرکت ایران خودرو با توسعه فنآوری های خطوط تولید و رعایت استانداردهای بین المللی، در میان سایر خودروسازان جهانی، می تواند صاحب جایگاه جدیدی شود. این شرکت با اتکا به دانش و توان به روز شده نیروهای کار آزموده اش، به تدریج در رتبه بندی های جهانی وارد شود و هر سال جایگاه خود را در این رتبه بندی ها ارتقا بخشد. و جایگاه جدید، اکنون باعث می شود که خودروسازان خارجی بیشتری، تمایل خود را به همکاری با ایران خودرو اعلام کنند.
استراتژی های –WO:
-
- افزودن سرویس داده کاوی به منظور گزارش گیری(WO):
آن چیزی که همواره مد نظر مدیران بوده است، استفاده ی صحیح از اطلاعات ضبط شده می باشد. برای رسیدن به این هدف بایستی دیدی داده کاوی به قضیه داشت. در بخش ورودی داده کاوی بررسی می شود که چه اطلاعاتی در دسترس است، و در بخش خروجی آن، تصمیماتی است که باید گرفته شوند. با به کارگیری سرویسی که عملیات داده کاوی را پوشش دهد، مدیران سازمان می توانند از اطلاعات ذخیره شده ی موجود در سیستم، گزارشات مورد نیاز خود را بگیرند. به عنوان مثال می توانند لیست قطعاتی را که بیشترین تقاضا توسط واحد تولید دارند، استخراج کنند. در واقع با دخیل کردن سرویس داده کاوی در سیستم پیشنهادی، شناخت از بیشترین محصولات فروخته شده افزایش می یابد.
استراتژی های - WT:
-
- سرویس برنامه ریزی احتیاجات مواد
در چند سال اخیر، شرکت ایران خودرو، بابت نگهداری موجودی یا کمبود آن متحمل هزینه های زیادی شده اند. این موضوع، مدیران را به تفکر بیشتر جهت یافتن راهکار بهینه ای برای مقابله با این مشکل وا داشته است.
با به کارگیری سرویس برنامه ریزی احتیاجات مواد، تولید قطعات و تامین مواد برنامه ریزی می شود، به صورتی که خط تولید قادر به تولید مقادیر مورد نیاز در زمان مناسب باشد. زمانبندی مناسب برای خرید مواد و قطعات از یک طرف وصدور سفارشات به موقع برای تولید قطعات ازطرف دیگر، منجر به دسترسی قابل اتکا به مواد و قطعات در خط تولید و تحویل به موقع محصولات براساس برنامه کلان تولید می شود. درصورت پیاده سازی موفق، سرویس برنامه ریزی احتیاجات مواد می تواند هزینه های موجودی را به طورقابل توجهی کاهش دهد. سرویس برنامه ریزی احتیاجات مواد شرکت با ارائه امکاناتی نظیر ایجاد برنامه کلان، انجام محاسبات احتیاجات مواد بر اساس BOM برنامه ای، صدور سفارشات تولید در ارتباط با سرویس برنامه ریزی و کنترل تولید و یا کنترل تحویل مواد و محاسبات ظرفیت ماشین آلات، به شرکتهای تولیدی در برنامه ریزی تولید خود کمک میکند .از مزایای سرویس برنامه ریزی احتیاجات مواد، میتوان به امکان برنامه ریزی تمام فرمولهای فعال کالا در سیستم و ارتباط منسجم و یکپارچه با سیستم های انبار، تدارکات و برنامه ریزی وکنترل تولید یا کنترل تحویل مواد اشاره کرد.
۴-۷ فرایند تحلیل سلسه مراتبی AHP
یکی ازمشهورترین روش های تصمیم گیری چند معیاره است که دراین روش گزینه های رقیب به همراه عوامل و عناصر بصورت سلسله مراتب درسطوح مختلف به کمک ترسیم درخت تصمیم نشان داده می شود به طوری که هرسطح شامل معیارهای متاثر از متغیرهای موجود درسطح قبل می باشد و از طریق مقایسه زوجی عناصر درخت تصمیم، پس از انجام محاسبات مربوطه مناسب ترین معیارتعیین می گردد.
در این مرحله سلسله مراتب سرویس های دانه درشت و سرویس های دانه ریز و معیارهای آن ها وارد نرم افزار expert choies می شوند و به همان سلسله مراتب تعیین شده، ابتدا معیارها بر اساس قوانین فازی مقداردهی می شوند، سپس بر اساس وزن معیارها، سرویس های دانه ریز وزن دهی می گردند و در نهایت مقدار عددی وزن سرویس های دانه درشت نمایش داده می شود و بر اساس وزنی که برای سرویس ها به دست می آید شروع به اولویت بندی آنها می کند.
در شکل زیر درخت سلسله مراتب نشان می دهد.
شکل ۴-۹ نمودار سلسله مراتب سرویس ها
به عنوان مثال مقایسه زوجی بین سرویس های دانه ریز مربوط به سرویس دانه درشت نظارت واحد تدارکات بر موجودی انبار در جدول زیر مشاهده می شود.
جدول ۴-۳ مقایسه زوجی بین سرویس های دانه ریز مربوط به سرویس دانه درشت نظارت واحد تدارکات بر موجودی انبار
بررسی وجود / عدم وجود اجناس مورد نیاز واحد تولید در انبار (مواد اولیه) | خرید مواد اولیه مورد نیاز | |
بررسی وجود / عدم وجود اجناس مورد نیاز واحد تولید در انبار (مواد اولیه) | ۱ | ۲ |
خرید مواد اولیه مورد نیاز | ۱ |
جدول۴-۴ . وزن دهی سرویس های مربوط به سرویس دانه درشت نظارت واحد تدارکات بر موجودی انبار
ردیف | معیار | وزن |