شکل ۴‑۱۲- قسمت A-1 از کروموزوم پیشنهادی
قسمت A-2
این زیر قسمت از کروموزوم به منظور نمایش متغیرهای مرتبط با نیروی کار از برنامه ریزی تولید طراحی شده اند و شامل چهار ژن (XLkjt, XFkjt, XHkjt , XUkk’jt) به قرار زیر است:
که در آن T تعداد دوره ها است. XL، XF، XH و XU ماتریسهای صحیحی هستند و به ترتیب نشان دهنده تعداد کارکنان با سطح تخصص k موجود، استخدام شده، اخراج شده و یا آموزش دیده برای ارتقاء به سطوح بالاتر تخصصی در کارخانه j و در دوره t هستند. مقادیر ماتریس XU زمان در دسترس اوقات عادی و اضافه کاری را تنظیم مینماید. این ماتریس ها دارای اندیسهای مشترک k و j هستند و مطابق شکل ۴-۱۳ طوری در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا اندیسهای مشترک بر هم منطبق گردند.
شکل ۴‑۱۳- قسمت A-2 از کروموزوم پیشنهادی
ژنهای مرتبط با متغیرهای مرحله دوم (B)
این قسمت از کروموزوم همانطور که از نام آن مشخص است با متغیرهای مرحله دوم مرتبط است که متغیرهای کنترلی نامیده میشوند و برای مواجهه با مقادیر واقعی پارامترهای غیر قطعی در نظر گرفته شده اند. و در واقع این متغیرها انحرافات ناشی از عدم انطباق متغیرهای مرحله اول و مقادیر مشخص شده پارامترها و سناریوهای غیر قطعی را اصلاح می کنند. و در مورد چگونگی تصمیم گیری مدیریت در مواجهه با وقوع سناریوهای مختلف تعیین تکلیف مینمایند و از این رو به آن ها متغیرهای ریکورس/ارجاع[۲۵۱] گفته می شود. این متغیرهای “منتظر شو و ببین[۲۵۲]” خود شامل سه ژن (XInict, YSnijct, Bnict) به قرار زیر هستند.
که در آن n (1, 2, …, N) اندیس سناریو است. XI سطح موجودی محصول نهائی i در نقطه مشتری c و YS تعداد کالای نوع i است که توسط کارخانه j به نقطه مشتری c ارسال میگردد. و B کمبود محصول نوع i در نقطه مشتری c در دوره t و تحت سناریوی n میباشد. طبق شکل ۴-۱۴، XI و B ماتریسهای دو بعدی و YS ماتریس سه بعدی است. این ماتریس ها دارای اندیسهای مشترک iو c هستند و طوری کنار یکدیگر قرار گرفته اند که اندیسهای مشترک آن ها بر یکدیگر منطبق گردند.
شکل ۴‑۱۴- قسمت B از کروموزوم پیشنهادی
در نهایت ساختار کلی سه بعدی (۳D) کروموزوم پیشنهادی در شکل ۴-۱۵ نشان داده شده است. همانطور که در شکل ۴-۱۵ مشخص است همه قسمت های کروموزوم طوری در کنار یکدیگر قرار گرفته اند که اندیسهای مشترک بر هم منطبق شده اند.
شکل ۴‑۱۵- ساختار کلی کروموزوم پیشنهادی